Mobles que viuen amb tu
         Qui som     Serveis      Qualitat

QUALITAT

    Disseny
    Materials
    Acabats
    Medi Ambient
    Premis i Mencions

MaterialsQuan parlem de materials en el món del mobiliari i del disseny interior, obrim una finestra a un ventall inimaginable de materials diversos, de característiques molt diferenciades i amb uns usos molt diversificats.

Ara us presentem un glossari d'alguns dels materials que podeu trobar a les nostres botigues. D'aquesta manera us ajudem a tenir més coneixement a l'hora de triar un producte determinat.

FUSTA

Actualment gairebé no s'utilitza la fusta massissa en la fabricació de mobles, limitada gairebé exclusivament a la producció de mobles d'estil rústic o de jardí. El moble de disseny contemporani utilitza fusta natural laminada en xapes fines per revestir els taulers de fibra.

Fustes més típiques en la fabricació de mobles:

Cedre (Cedrela Odorata) – Originari d'Amèrica central, Líban i Àfrica. Fusta olorosa, de llarga duració, utilitzada principalment en ebenisteria, instruments musicals i típicament caixes de cigars.

Noguera (Juglans regia) – Originària d'Europa, extens a tot el món. Té una copa ample, amb vetes irregulars, d'un color daurat amb tons grisos. S'utilitza en ebenisteria i objectes d'art.

Cirerer (Cerasus nigra) – Originari d'Amèrica del Nord i Europa Central. Té les vetes molt regulars, d'un color bru – vermellós amb tendència a enfosquir-se amb el temps. S'utilitza en ebenisteria fina i per fer talles.

Faig (Fagus Sylvatica) – Originari d'Europa i Àsia. Fusta molt resistent i dura, amb vetes molt poc visibles de color blanquinós amb tons daurats. Molt utilitzada per a fabricar cadires i taules. Antigament es fabricaven les travesses de tren.

Eben (Diospyros ebenum) – Originari de l'Índia i Sri Lanka. És una de les fustes més dures i denses del món. Una de les úniques que no flota. De color cafè fosc, amb vetes negres predominants, li confereixen un aspecte gairebé negre. S'utilitza per la fabricació d'instruments musicals i ebenisteria fina.

Teca (Tectona Grandis) – Originària de Tailàndia, Índia i Indoxina. És d'un color groguenc o daurat. Fusta de gran finesa i fàcil de treballar, de fibra sòlida, densa i incorruptible. No és corrosiva i és molt resistent a tèrmits i fongs. Utilitzada molt sovint per mobiliari exterior i fabricació de velers. Actualment procedeix de plantacions regulades.


DM/MDF

Els mobles es fabriquen principalment amb taulers de mitja densitat altrament anomenats DM (o MDF en la nomenclatura internacional). Aquests taulers estan compostos per ínfimes partícules de fusta natural, premsades i encolades i sotmesos a altes temperatures  de tal manera que creen peces planes de grans dimensions.  Les avantatges dels taulers de DM son :

  • És un excel·lent suport per les xapes de fusta natural
  • Està esdevenint un producte respectuós amb el medi ambient
  • Algunes varietats de DM són més econòmiques que la majoria de fustes naturals.
  • És consistent en mides de grans dimensions
  • És flexible. Es pot utilitzar per peces corbades.

POLICARBONAT

El policarbonat és un grup de termo-plàstics, fàcil de treballar, modelar i termo-formar, i són molt utilitzats en les manufactures modernes. De gran resistència als impactes i als canvis de temperatura. S'utilitza en fabricació de cadires, peces auxiliars i parts de mobles.


MELAMINATS

EL què habitualment s'anomena “melamina”, en realitat són taulers laminats estratificats d'alta pressió (abreviat com a HPL). La seva composició consisteix en diverses capes de paper aglutinat amb resines de Melanina-Formaldehid en la seva superfície i fenol-formaldehid en l'interior. Esdevé un dels materials més versàtils per la seva forma, estètica, resistència i durabilitat. Actualment els processos de fabricació dels estratificats, tenen uns controls de qualitat i respecte pel medi ambient molt exhaustius.
En mobiliari s'utilitza principalment per les habitacions juvenils per la seva resistència a les ratllades, cops i per la seva diversitat de acabats i colors.


VIDRE

El vidre és un material dur, transparent i amorf que s'utilitza per fer una gran quantitat de productes. S'obté per fusió a uns 1500º C d'arena de sílice, carbonat de sodi i calcària.
Element altament decoratiu amb moltes aplicacions diverses en el món de la decoració. Actualment les últimes tendències el vidre ve aplicat com a part intrínseca del moble, utilitzant diversos acabats, com poden ser el pintat, el metal·litzat, seragrafiat, matisat a l'àcid, entre d'altres.

PELL/CUIR

La pell utilitzada per mobles entapissats, és de procedència animal, principalment de jònec, adobada químicament amb crom i altres vegetals. Els colors de les pells poden presentar lleugeres variacions, segons les partides de fabricació, així mateix, les marques pròpies de la pell no poden ser considerades tares, sinó que certifiquen la seva autenticitat. Al ser un element natural, requereix un manteniment i una cura especial, amb productes específics per a la seva conservació.

Actualment hi ha teixits de procedència química que imiten amb molta qualitat la pell natural, normalment s'anomenen Tecno-pell, amb l'avantatge que el seu manteniment és molt més senzill.


LÀTEX

El làtex s'obté de la llet d'alguns tipus de vegetals, sobretot de l'arbre del cautxú (hevea brasiliensis). Les espècies productores de làtex es troben en els boscos tropicals i van ser portades a Europa des de Brasil. Els usos més comuns del làtex són:

  • La producció de cautxú natural, molt usat per la seva elasticitat, impermeabilitat, resistència i no conductivitat elèctrica ni tèrmica. S’usa en pneumàtics (en la gran majoria), i altres materials aïllants.
  • Escuma de làtex: per matalassos, seients embuatats, etc.

Cal diferenciar el què els fabricants de matalassos anomenen “100% Làtex” i “100 % Làtex natural”, doncs també s'anomena làtex la matèria sintètica fabricada químicament.
Els nuclis de matalassos de Làtex, tenen unes característiques de descans extraordinàries: l'elasticitat puntual juntament amb  la seva suavitat, generen un nou confort de descans integral.


GOMTEX®

El Gomtex® és una escuma freda de poliuretà desenvolupada especialment, ecològica i amb excel·lents propietats de suport. D'estructura lleugera i de porus oberts asseguren un suport apropiat per la fabricació de matalassos. Els nuclis de matalassos de Gomtex®  són una alternativa d'alta qualitat: hipo-al·lergènics davant de microbis, bactèries i fongs, de fabricació ecològica, lliures de CFC i formaldehid.

THERMOLASTIC® - VISCOLÀSTIC

El Thermolastic® és una escuma termo-sensible que disminueix la pressió al cos, modelant-se a la forma específica del cos que suporta, i retornant a la seva forma inicial una vegada es deixa de fer pressió. Proporciona un suport inigualable, un confort excel·lent i un descans reparador. També ha estat dissenyada per alleugir l'alteració que fa el company, doncs el moviment d'un no altera la posició ni suport de l'altre.
La seva habilitat per adaptar-se a les formes i pes del cos , confereix a l'escuma Thermolastic® unes propietats per alleugir la pressió inigualables. Els matalassos amb Thermolastic®  donen una sensació de confort i benestar molt més suau vers els convencionals, doncs no incorporen cap tipus de ressort.

Central Olzinelles 47 08014 · Barcelona Tel (34) 93 421 13 22 - mapa web |   Crèdits